Stop it!

 

 

Stop it! Echt jongens, kappen nou! Laat me gewoon nu een laagdrempelig stukje schrijven voor de socials, want ja, hoe weten mensen anders dat ik ruimte heb ik mijn praktijk?

 

Tegen wie ik het heb? Ik noem ze voor het gemak even ‘mijn delen’, die druk hun zegje doen in mijn hoofd:
– Mijn criticus: nou dan mag je wel iets heel zinnigs gaan schrijven, wie ben jij dat je iets bij te dragen hebt?
– Mijn bange meisje:  oei, ik ga vast iets geks schrijven en dan vindt iedereen me onnozel…doodeng!
– Mijn presteerder: joh, gewoon heel erg je best gaan doen, dan moet het goedkomen!
– Mijn vermijder: mwoh, beter gewoon niet doen, loop je ook geen risico, vroeger had je ook geen social media.
– Mijn uitsteller: of je doet het als je een keertje lekker in je flow zit, nu dus niet.
– Mijn controle deel: joh, als het eenmaal online staat, zeg dan maar doei tegen grip en controle!
– Mijn strenge deel: zeur niet, dit hoor je te kunnen, geen gepiep, stel je niet aan zeg.
– Mijn onbevangen kind: doe het lekker op je eigen manier, zeg gewoon wat je wil zeggen en niks aantrekken van codes en professionaliteit enzo!

Mijn presteerder, vermijder en uitsteller hebben het goed voor met het bange meisje in mij. Ze willen haar beschermen voor dat rottige bange gevoel. Die criticus lijkt de boel aan het saboteren en mijn onbevangen kind is speels, impulsief en eigenwijs, heerlijk maar soms moet je groot en verstandig zijn. Mijn controle deel wil alles overzichtelijk en voorspelbaar houden, maar zo is het leven niet altijd. Mijn strenge deel gaat helemaal voorbij aan mijn gevoelens.

En ik? Naar wie luister ik? Soms is het zo’n gekakel dat ik denk: laat maar, dit wordt niks. Maar nu heb ik ze even rustig om de tafel gezet en ze allemaal hun zegje laten doen. Ik heb ze in het vizier. Ik weet waar ze vandaan komen en wat hun goede intenties zijn. Ik kan kiezen naar wie ik luister, wie ik aandacht geef en wie even iets voor zichzelf mag doen. Ik, als vrouw van nu, ben vrij om te kiezen: Free 2 Choose (de naam van mijn praktijk;).

Nou, heb ik tóch dat stukje geschreven. Lekker gevoel! En het was niet zo lastig als ik dacht. Vanuit echtheid, kwetsbaarheid en liefde om die vrijheid door te geven.
Is het bij jou soms ook zo’n onoverzichtelijke toestand in je binnenwereld? Wil je ontdekken welke delen bij jou aan tafel zitten en hoe je meer rust in je hoofd en keuzevrijheid kan ervaren? Ik help je graag! Welkom in mijn praktijk voor counseling en coaching: www.praktijkfree2choose.nl  Ik heb momenteel geen wachtlijst, dus je kunt op korte termijn terecht.