Coaching

Een coachingstraject is een kort en krachtig traject, variërend tussen 5 tot 15 sessies. Je komt binnen met een hulpvraag of aandachtsgebied, en misschien heb je al een duidelijk doel voor ogen. Samen kijken we vanuit je eigen kracht naar de dingen waar je tegenaan loopt en hoe je het graag anders zou willen.

Stap voor stap help ik je zicht te krijgen op je innerlijke dynamiek, ook wel je psychodynamiek genoemd. Je ontdekt wat er zich allemaal bewust maar ook onbewust door je hoofd afspeelt. Zijn er innerlijke conflicten waar je last van hebt? Dan kunnen we daarmee aan de slag. Ook besteed ik aandacht aan jouw hulpbronnen, kwaliteiten en verlangens. Soms geef ik je een opdracht mee voor thuis. Want ook tussen de sessies door ben je in proces.

Psychodynamische coaching en counseling maakt je mentaal veerkrachtiger, zodat je steeds meer innerlijke keuzevrijheid kan ervaren. Je ontdekt wat onderliggend is aan jouw hulpvraag en werkt vanuit je eigen kracht aan jouw doel(en).

Een hulpvraag kan op allerlei gebied zijn, bijvoorbeeld:
grenzen aangeven – minderwaardigheidsgevoelens – spanning- overweldigende emoties – faalangst – overspannenheid of burn-out – negatieve gedachten – levensvragen – geloofsbeleving – pijn uit het verleden – meer in contact met je gevoel of je lichaam – problemen in relaties met anderen

 

Het traject bij Judith heeft me licht en lucht gegeven. Ik zie alles niet meer zo donker in en zie ruimte om eruit te komen. Door de oefeningen heb ik geleerd om naar mezelf te kijken op verschillende manieren, dit maakte me veel duidelijk. Ik heb mezelf beter leren kennen en geleerd hoe ik mijn valkuilen kan zien en er mee om kan gaan.” (cliënt)

 

“Ik heb er veel aan gehad. Ik kan me beter ontspannen en ben krachtiger geworden in uitspreken wat ik wil en wat ik nodig heb.”  (cliënt)