Mens uit één stuk

Ik geloof dat we als mens naar het beeld van onze Maker zijn geschapen. Als mens uit één stuk. Een heel mens, waarbij alles in de juiste balans was. Wás inderdaad. Want sinds het kwaad in de wereld speelruimte heeft gekregen, is er veel van wat heel was, gebroken. Verdeeld, in stukjes, kwijtgeraakt, of verborgen onder een laag stof. Die mens ‘uit één stuk’ kom je dus niet snel tegen. We lopen allemaal scheurtjes, schrammen, breuken en verliezen op in ons leven. En dat begint al in je jonge jaren. Je bent niet de enige…

Niet de enige, maar wél de enige met jouw eigen unieke levensloop. En jouw eigen manier om jezelf te redden – met vallen en opstaan – in dit toch best wel ingewikkelde leven.

Van stuk naar heel
Ik geloof ook dat we hier op aarde al een stukje ‘heler’ mogen worden. Perfect wordt het (nog) niet, maar we mogen zeker stappen zetten en op bepaalde gebieden meer heelheid ervaren. Door zicht te krijgen op wat jou maakt tot wie je nu bent. Ontdekken, herkennen, erkennen…. allemaal stappen richting die heelheid. Zodat je vanuit jouw kracht kunt kiezen hoe je je wilt verhouden tot jezelf en je situatie. Met integratieve counseling en coaching begeleid ik je om deze stappen te zetten.

Er is geen verandering van duisternis naar licht,
van stilstand naar beweging,
zonder emotie.
Carl Gustav Jung